Canopy, SE19

Location menu
Location info
Sydenham Hill
Gipsy Hill
Crystal Palace
Wifi code available at location
Clothes rail available
Hair & makeup area
Black-out blinds available
No glamour allowed
Animals allowed
Children allowed
Food shoots allowed
Decorating allowed
Hand-held filming allowed
Large scale filming allowed
A contemporary house of roughly 3300sq ft over six floors, with five bedrooms and five bathrooms tiered gardens plus roof terrace. The basement houses a cinema room, shower room and gym with concrete floors and the latter a cast concrete ceiling. The gym opens out on to the private garden with patio area, contemporary pond and Victorian grotesque over 4 levels. The lower ground floor consists of an open plan kitchen, living room and dining space connected to the ground floor by use of a double height space and glass floor. The floors are polished concrete and the sofa area has an exposed concrete ceiling with track lighting and a contemporary wood burner. Floor to ceiling bifold doors open out on to an elevated rear terrace. A feature wall of white stained ash cladding with reading nook and timber pendant lights give it a light cosy feel. The kitchen incorporates a peninsula island with integrated gas hob and skylight. A folded steel staircase rises to the ground floor incorporating the double height space and glass floor that overlook the kitchen and dining area below. This level has contemporary square living room with a board marked concrete feature wall (that extends to the top floor of the house), polished concrete floors, wood burner fireplace and floor to ceiling glazing overlooking the mature trees in the gardens beyond. The first floor incorporates two large bedrooms and family bathroom with freestanding bath and on the second floor a further two bedrooms, both are en-suite. The front bedroom has a double height window overlooking mature planting and a glass corner. The floors are oak parquet. The top floor houses the master suite which boasts the elevated views towards southwest London (Vauxhall, Battersea Power Station and beyond). A walk through dressing area leads to the large en-suite bathroom with freestanding bath, herringbone tiling and small terrace area to the front of the house.