Jux, E18

Location menu
Location info
Snaresbrook Station
Tea & Coffee supplied
Wifi code available at location
Clothes rail available
Clothes steamer available
Iron & ironing board available
Back wash sink available
Black-out blinds available
Glamour allowed
Animals allowed
Children allowed
Food shoots allowed
Decorating allowed
Hand-held filming allowed
Large scale filming allowed

Jux is a large unique detached Victorian family home set in the heart of East London, surrounded by forest but 20 mins from the City and 30 from West London. The house is set behind wooden gates with large resin-bound drive way for at least 10 cars . The house has a unique lead covered domed turret to one corner of the property and a traditional Victorian tiled entrance porch. Jux is a true mix of traditional and contemporary style and offers many different looks all under one roof. To the front of the house, a large entrance hall with original cornicing, frieze and seating leading off to two reception rooms both lending themselves to true Victorian features. The design opens up and extends the rear of the house to provide differing levels of physical and visual permeability, openness and intimacy. A variety of interesting nooks for seating. Lots of glass windows and sly lights offering full light along with large pocketed wooden sliding doors. A hand-polished concrete kitchen island forms a dramatic triangular form in the centre of the space encasing a range of functions and uses. This single, cast in-situ feature includes concrete steps, which fold seamlessly from the island up-stand and tail off into a cast concrete skirting board. These concrete elements connect to internal and external polished concrete floors. The concrete surfaces all connect down one side of the house to appear as a seamless mass stepping and folding its way outside where it provides a raised terrace overlooking the garden. The upper level of the home, provides 4 good sized bedrooms, a large dressing room and two bathrooms. The garden is a traditional garden divided into three parts, with wide lawn and beds and at the bottom a children's wooden play area and three small outhouses. Garden 57m x 17m.